Alumni Interculturele Communicatie

Nieuws

Keynote sprekers 22/04 bekend!

 

Wij zijn zeer verheugd jullie de keynote sprekers voor zaterdag 22 april te kunnen melden!

 

Deze feestelijke dag zal officieel worden geopend in de Aula van het Academiegebouw door niemand minder dan Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht, en Wiljan van den Akker, directeur van het Centre for the Humanities. Van Zanen zal de conferentie openen met een statement over ICC en de stad Utrecht.

Jan ten Thije zal als dagvoorzitter optreden.

Na de officiële opening zullen wij in de Aula een collegetour setting creëren, waarbij onze keynote spreker Rodaan Al Galidi het toneel zal betreden.

Voor wie hem niet kent: Rodaan Al Galidi is de schrijver van onder andere het boek Hoe ik talent voor het leven kreeg. Hij is opgegroeid in de oorlog in Irak, gevlucht voor de militaire dienst en heeft negen jaren doorgebracht in een asielzoekerscentrum. “In Nederland ontdekte ik het woord ‘ik’. Dat was het mooiste woord dat ik leerde. Maar daarna dacht ik: het is ook het eenzaamste woord dat ik ken.” (Trouw, 23 januari 2016).

Hij zal worden geïnterviewd, waarbij er voldoende ruimte is hem vragen te stellen. Dus denk er maar vast over na: wat zou jij aan Rodaan Al Galidi vragen?

Verder zijn wij enorm enthousiast nog eens te melden dat de slot keynote van de dag zal worden verzorgd door Petra Stienen. Zij is Arabiste, diplomate, publiciste en politica. Een hele interessante vrouw die zal vertellen over haar ervaring onder andere in Egypte en hoe zij vanuit haar veelzijdige professionele expertise aankijkt tegen de noodzaak tot het leren van interculturele competenties en wat dat dan inhoudt. Zij is ook nog eens een geweldige spreker!

Zijn jullie er ook bij om naar hun verhalen te luisteren?

Koop snel je kaartje hier!

 

Meer informatie over de inhoud van de lezingen wordt spoedig bekend gemaakt, evenals het definitieve programma.
Houd de website en onze andere kanalen in de gaten!